Én kiskoromban sokat ettem paprikás krumplit. Ez volt az egyetlen kaja, amit mindig nagy-nagy küszködések árán tudtam csak befogadni a szervezetemben a családi ebédeken. Szégyen, de már bőven tinédzser voltam, mire rájöttem, hogy azért, mert nem szeretem. Ez volt az a pont, amikor felhagytam a paprikás krumpli fogyasztással.
Dani nagyon szereti a paprikás krumplit. És már hetek óta rágja a fülem, hogy mennyire szeretne enni paprikás krumplit. És anyukája megigérte neki, hogy kap, de az elkészítés elmaradt.
Tegnap elhatároztam, hogy ha már ma dolgoznia kell, akkor meglepem egy jó kis paprikás krumplival. Megvettem, előkészítettem mindent, majd nekiláttam:
Hozzávalók:
1 fej hagyma
olaj
őrölt pirospaprika, pirosarany, só
1 kg krumpli
4 pár virsli
1 tojás, liszt+víz a nokedlihez
Elkészítés:
Bő olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát. Ha ez megvan, leveszem a tűzről, hozzáadok 3 kis kanálnyi paprikát, plusz egy jó nyomás pirosaranyat, majd beleteszem a meghámozott, felkockázott, megmosott krumplit. Erre jön a só, majd kevergetés után fedőt rá, és kislángon hagyom, hogy egy kis levet eresszen. 10-15 perc után, ha rottyant egyet öntök hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd félig lefedve hagyom rotyogni. Közben előkészítem a nokedlit (tojás+liszt+víz), és felkarikázom a virslit. Amikor a krumpli már elég puha (én egy kicsit hagytam a krumplit szétfőni) beleszaggatjuk a nokedlit, és hozzáadjuk a virslit. Pár perc után elzárhatjuk és kész.
Annyira jó lett a paprikás krumpli, hogy nem hogy megkóstoltam, de még ízlett is, annyira, hogy ettem belőle egy tányérral. :)
Ez nem semmi.
Másik siker: feltöltöttem egy receptet a mindmegettemre, és kaptam egy nagyon klassz kommentet hozzá :)